20 december 2003

De 2 filmpjes zijn ook weer te zien :-) alsmede eindelijk weer een foto van Mexico 1996 !

19 december 2003

Zo eindelijk meer ruimte, het onderdeel foto´s werkt weer. Hier de beloofde foto's. De brandblusser is van het merk FIREX.

 

15 december 2003

De brandblusser en het sproeivloeistofreservoir zijn binnen, zijn mooie dingetjes, zal hier van de week even een fotootje van maken. Hierbij nog een mooi fotootje van een Ultima Edicion met de comfortabele stoelen nog mooi ingepakt.

7 december 2003

Alweer de laatste maand van het jaar 2003, een jaartal dat voor ons Kever liefhebbers altijd bijzonder al blijven. Het is weer een tijdje geleden dat ik weer iets heb geschreven helaas. Eind dit jaar zal ik over zijn naar een andere internetaanbieder, waardoor ik meer foto's kan laten staan want ik moet nu iedere keer foto's  verwijderen. Nog nieuwtjes ? Ja binnenkort krijg ik een brandblusser uit een 96-er kever en een sproeivloeistofreservoir welke je aan de zijkant kan bevestigen in de kofferruimte zoals de laatste Mexicanen dus ipv in het reservewiel.

13 oktober 2003

Ze lijken de laatste 20 jaar niet meer veranderd de olifantspoten, maar als je ze naast elkaar legt zie je wel degelijk minstens 1 verschil: de reflektor is groter geworden. Ja ook vwb de veiligheid is de kever ook hier weer een heel klein stukje vooruitgegaan in de laatste 2 decenia :-) Overigens zijn beide achterlichten van Hella Mexico natuurlijk !!

                                   Model 1983                                                                                        Model 2003

Model 1983model 2003

12 oktober 2003

Vorige week heeft de kever mij weer eens verbaasd: hoe moest ik nou die 2 kratten bier meenemen, ok op de achterbank kan je ze wel kwijt, maar het lukt ook anders. Je doet je rechter voorstoel helemaal naar achteren waardoor je precies 2 kratten hiervoor opgestapeld op de grond kwijt kan, past precies onder het dashboard. !!! Is dat niet kikken !!! Binnenkort ga ik over naar een andere internetaanbieder waardoor ik 5x zoveel ruimte heb voor mijn webstekkie, zodat ik veel meer foto's en filmpjes kwijt kan.

29 september 2003

Zo hier ben ik weer.Op de webstek van VW Mexico is dit ontroerende filmpje te vinden:

http://www.vw.com.mx/CWE/videos/calles30.asf.

 

5 september 2003

WAANZINNIGE foto's zijn te vinden op http://www.bugnet.kaeferteam-nuernberg.de/ontour/extra.html Met dank aan Andreas Krinke. De foto's  zijn op 15 maart 2003 gemaakt (uitgaande dat de datum van de digitale camera waarmee ze zijn gemaakt goed stond).Deze foto's en nog meer foto's worden misschien binnenkort op een CD uitgebracht.(niet door mij) Op VW Euro zal ik de volgende week ook aanwezig zijn, zaterdag of zondag en dan natuurlijk speciaal voor de Mexicaantjes :-)

17 augustus 2003

In  Autobild nummer 32 staat een mooie foto van de laatste geproduceerde luchtgekoelde VW kever motor. Deze werd op 28 juli 2003 geproduceerd. Ik zal kijken of ik deze binnenkort hier kan plaatsen. Ik heb ook een mooie folder binnen van modeljaar 2001.  Verder door tijdgebrek helaas eventjes weinig aanpassingen behalve dan elke zondag een nieuwe foto van onze reis naar Mexico in 1996.

31 juli 2003

Dit is de eerste dag in mijn leven dat er nergens ter wereld meer een nieuwe Kever wordt geproduceerd :-(( Ik denk dat dit voor de meeste internetters zal gelden, of lezen hier ook 70 plussers mee....

Tevens een aantal foto's toegevoegd aan 30 juli 2003 van de afscheids ceremonie.

30 juli 2003

Hier de tekst van een ontvangen emailtje van Btlmex:

"This is a sad day for all of us Beetle lovers. Today at around 12:00, THE LAST BEETLE ever produced will roll out of the VW factory in Puebla, Puebla. It will be packaged up, put on a plane, and taken to the Autostad Museum in Wolfsburg, Germany. This will be the end of the production of a legend, but the life of the legend depends on us who still have one. Thank you for keeping this legend alive!"

Verder foto's van de ceremonie van vandaag bij het nieuwe onderdeel 30 juli 2003

29 juli 2003

Ja morgen de laatste dag dat er een nieuwe kever van de produktielijn afloopt. Als ik een toegangsbewijs had kunnen bemachtigen had ik naar Puebla gevlogen om bij de speciale ceremonie aanwezig te kunnen zijn. (en volgend jaar maar niet op vakantie). Ik zal morgenochtend vroeg mijn Mexicaantje nog even wassen  op deze zeer bijzondere dag. Tja wat heeft de kever nu precies de das omgedaan ? Was het de dure manier van produceren omdat er heel veel handwerk aan te pas kwam, was het de veeeeeel comfortabeler concurrentie waaronder de Argentijnse VW Pointer, was het de beslissing van de Mexicaanse overheid dat alle nieuwe taxi's 4 deuren moesten hebben, of het feit dat Volkswagen na 1996 eigenlijk niets meer heeft gewijzigd aan de Sedan zodat er geen prikkel meer was om een nieuwe Kever te kopen omdat hij toch hetzelfde was dan 7 jaar geleden ? Tja ik heb toch wel eens 4 deurs kevers zien rijden, en andere achterlichten ,een ander stuur (met airbag), bekerhouders en een middenconsole doen wonderen vwb de verkoop. Maar OK laten we eerlijk zijn wie had in 1985 het jaartal dat officieel de laatste VW kever werd geimporteerd kunnen denken dat er 18 jaar !!!! later nog splinternieuwe Kevers gemaakt zouden worden. Het blijft me verbazen, ook al die 10 duizenden Kevertaxi's in Mexico City die daar nog vele vele jaren zullen blijven rijden. Meestal als ik in mijn eigen kevertje rijdt denk ik aan al die taxi chauffeurs die dag in dag uit in hun kogelporsche door die immense stad rijden. Dat is een van de vele vele  feiten dat kever rijden zo bijzonder voor mij maakt. 

26 juli 2003

Het onderdeel produktieaantallen aangepast en een gastenboek toegevoegd. Ik heb nog een heleboel foto's ook van onze eigen reis naar Mexico in 1996 maar die moeten nog gescand worden dus in de toekomst nog genoeg leuke dingen.

25 juli 2003

Zo deze site nu ook te benaderen via www.mexicokever.nl en gelijk een paar andere aanpassingen gedaan omdat het allemaal een beetje traag werd door alle foto's. Onderstaand een aantal mooie foto's van de Ultima Edicion ook nu weer met dank aan de Mexican Brazilian Beetle Register.. Tja nog een klein weekje en dan is het echt over en uit................ Zullen we afspreken als Keverliefhebbers dat we 30 en 31 juli allemaal met onze kevers gaan rijden of dit nu naar het werk is of naar school of gewoon zomaar een lekker stukje toeren, als eerbewijs aan dit stuk geschiedenis  ?

26 juni 2003

Of het is echt nieuw(s) of ik heb er steeds overheen gekeken maar ga naar  www.sedan.com.mx en zie hier vista 360  Toch erugggggggg leuk om zo een Mexicaantje te bekijken :-)

25 juni 2003

Komt zo de aller allerlaatste serie van 2000 geproduceerde Ultima Edicion kevers eruit te zien ?

met dank aan de Mexican Brazilian Beetle register

17 juni 2003

Hieronder de officiele tekst van mijn ontvangen email van VW de Mexico inzake de produktiestop:

And we have this official information about Ultima Edicion of Sedan:

VOLKSWAGEN de México confirmed the decision taken by the Volkswagen

headquarters in Wolfsburg, Germany, to end the production of the Classic

Beetle this summer.

VOLKSWAGEN de México is producing a Final Edition of the car, which will be

presented to the public on July 10th of this year.

We appreciate your preference.

Sincerely,

VOLKSWAGEN de México

16 juni 2003

Hier een aantal foto's van Mexicanen genomen op Budel. Klik op foto's voor groter formaat. Het laden duurt helaas even.

5 juni 2003

Toch nog wat vrolijk Mexicaans kevernieuws: ik heb ze binnnen, de donkergekleurde Hella achterlichten. Product van Hellamex oftewel Hella uit Mexico, dus geen Taiwanees nepspul. Alleen oranje is zwart/grijs, des rest identiek aan de normale oranje olifantspoten.

1 juni 2003

Volgens de laatste info lijkt het er na al die vele geruchten van de laatste jaren er dan toch van te komen: de produktie van  splinternieuwe kevers zal  gestopt worden :-((((((((((((((((. Juli 2003 zal de laatste produktiemaand worden. Er zal voor zover bekend is een aller aller allerlaatste speciale editie komen van onze geliefde kogel Porsche. Deze zal in 2000 voud worden geproduceerd met chromen onderdelen, een cd speler en een Wolfsburg embleem op de kofferbak ipv heet bekende VW teken. Of er ook nog een speciaal stuur komt is mij nog niet bekend. Ik weet wel dat ik mijn kever met deze CD speler zal uitrusten, en dat zal dan wel een Blaupunt zijn. Produktie van onderdelen zou nog 10 jaar gewaarborgd zijn. En ja van al deze losse onderdelen bouw je toch gewoon zelf een nieuwe kever :-((( De dag dat de laatste kever van de band loopt zal toch een heel bijzondere dag worden voor ons kevergekken.

22 mei 2003

Tja een beetje vreemde eend in de bijt, maar hier een paar fotootjes van Braziliaanse Kevers uit 1996. Weet iemand of deze buitenspiegels ook op een Mexicaan passen ?

16 mei 2003

Jaahhhhhhhhhhhhhh, ik heb hem eindelijk binnen een splinternieuw modeljaar 2003 stuur !

15 mei 2003

Tja je moet toch wat met je kevertje: asbak en linker zonneklep vervangen door 1996 onderdelen !!

4 mei 2003

Eindelijk het nieuwe originele Mexicaanse slot op de motorklep geplaatst, ziet er mooi uit.

Ik zag trouwens nog een mooie groene Mexicaan in Rotterdam rijden, bouwjaar 1996 of nieuwer.

22 april 2003

Jawel nu originele splinternieuwe VW de Mexico automatten in mijn kevertje  !!!

 

18 april 2003

Volkswagen keverproduktie op een laag pitje ? Volgens de website van www.btlmex.com worden er de komende 3 maanden nog maar 80 nieuwe kevers geproduceerd. Overigens gaat de hele VW fabriek in Puebla 2 weken dicht ivm teruglopende vraag op de Amerikaanse vraag

27 maart 2003

Jawel mijn grote vriend Richard, in een echte Mexico kever, een ongelofelijke ervaring natuurlijk !!

De rode oogjes waren overigens van de flitser en niet van het bier :-)